Ανοδικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο

12/01/2021 | 14:04

Ήπια ανάκαμψη παρουσιάζουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση.

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ αλλά και στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 802,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,59 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,42%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,16%), της Alpha Bank (+2,14%), της Εθνικής (+1,42%) και των ΕΛΠΕ (+1,41%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-1,00%), της Eurobank (-0,98%), της Πειραιώς (-0,77%) και της Τιτάν (-0,68%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,22%) και των Πρώτων Υλών (+1,11%), ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Ταξιδιών (-1,12%).

Ανοδικά κινούνται 28 μετοχές, 9 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +9,09% και Mevaco +7,74%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: CPI -9,26% και Αγροτικός Οίκος Σπύρου -4,44% και Χαϊδεμένος -157%.

Η ιστορία της Αν με το… “στάσου μύγδαλα”

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πάτρα: Εφημερεύοντες γιατροί σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου

Eurovision: Η αποθέωση της Klavdia από το Spotify, τα στοιχήματα και τα παρατράγουδα

”Ο Μουνής” της Λένας Κιτσοπούλου, έρχεται στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς