Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ποιοι πληρώνονται αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου

11/03/2021 | 20:44

Πραγματοποιείται αύριο, 12 Μαρτίου, νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ποσού ύψους 2.512.066,77 ευρώ από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2021, για 6.941 δικαιούχους, που αφορά αναλυτικά:

α) Σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων (υπόλοιπα έτους 2020) για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 2.139.865 ευρώ, σε 3.942 δικαιούχους.

β) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, όπως και σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (υπόλοιπα έτους 2020), για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 33.643,87 ευρώ, σε 40 δικαιούχους.

γ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020 για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 15.486 ευρώ, σε 29 δικαιούχους.

δ) Σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 9.540 ευρώ, σε 18 δικαιούχους.

ε) Σε εργαζόμενους για την καταβολή του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020 που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 313.531,90 ευρώ. Το σύνολο των δικαιούχων ανέρχεται σε 2.912.

Γερμανία: «Σείστηκε» η «Allianz Arena» στο αντίο του Μίλερ

Τα μυστικά για ένα τέλειο Γαλλικό Φιλί

Σεπόλια: «Του έριξαν δύο φορές και φύγανε» λέει ο πατέρας του 17χρονου που τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς

Περπάτημα: Πόσα λεπτά την ημέρα μας βοηθούν να χάσουμε τα έξτρα κιλά;

ΛΔ Κονγκό: Τουλάχιστον 104 νεκροί από τις πλημμύρες στις όχθες της λίμνης Τανγκανίκα

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους