Πετρέλαιο: Υποχώρησε η τιμή του Μπρεντ και του αργού κατά 5%

19/04/2022 | 21:56

Σε ποσοστό άνω του 5% υποχώρησε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (19.4.2022) η τιμή του πετρελαίου, μετά τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ για τις εαρινές προβλέψεις του σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Το ΔΝΤ αναμένει επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ένα γεγονός που προκαλεί φόβους ότι η ζήτηση του θα μπορούσε να συρρικνωθεί δραματικά, για αυτό και παρατηρήθηκε μείωση στην τιμή του.

Γύρω στις 18.30 (ώρα Ελλάδας) το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε στα 107,35 δολάρια το βαρέλι (-5,13%) ενώ το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Μαΐου, έπεσε στα 102,49 δολάρια το βαρέλι (-5,29%).

«Το αργό πέφτει σήμερα, καθώς επανεμφανίζονται οι φόβοι μιας ύφεσης, με την αναθεώρηση (σ.σ. προς τα κάτω) των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη» σχολίασε η Ιπέκ Οζκαρντέσκαγια, αναλύτρια στην τράπεζα Swissquote για τον «μαύρο χρυσό».

Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,6% (-0,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη του Ιανουαρίου) τόσο για το 2022 όσο και για το 2023, σημειώνοντας ότι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στις προοπτικές της, κυρίως λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πάτρα: Θλίψη για την απώλεια του Σάκη Παναγιωτόπουλου

Πάτρα: Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Προφυλακίστηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Απολογήθηκε με υπόμνημα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα δικαστήρια της Πάτρας για την απολογία της η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οργή και αποδοκιμασίες από το πλήθος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

«Απασφάλισε» η μητέρα της Μουρτζούκου: «Μέχρι να συλληφθεί η κόρη μου είχε σχέσεις με την Πόπη, διασκέδαζαν μαζί – Δέχομαι απειλές»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νίκος Καρακούκης αναλαμβάνει την επαναξιολόγηση του υλικού που κατασχέθηκε στην Πάτρα

Κ. Αχαΐα: Μία σύλληψη για το άγριο επεισόδιο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ