«Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα: Έσπασε (ξανά) το φράγμα των 2 ευρώλίτρο η βενζίνη

01/08/2023 | 12:23

Με την τιμή της αμόλυβδης ξανά πάνω από 2 ευρώ το λίτρο ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος των αδειούχων ενόψει του Αυγούστου. Τις τελευταίες ημέρες η τιμή της βενζίνης βρίσκεται σε διαρκή άνοδο.

Οι οδηγοί βρίσκονται ξανά γνώριμοι με το φαινόμενο οι τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν γρήγορα όταν αυξάνονται οι διεθνείς τιμές, αλλά να υποχωρούν πιο αργά όταν γίνεται το αντίθετο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι μέσες τιμές της αμόλυβδης 100 οκτανίων, την οποία πολλοί οδηγοί προτιμούν όταν πρόκειται να ταξιδέψουν, διαμορφώνονται πλέον στα 2,119 ευρώ το λίτρο. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει φτάσει τα 1,658 ευρώ το λίτρο. Το υγραέριο έχει διαμορφωθεί στα 0,830 ευρώ.

Οι υψηλότερες µέσες τιµές καταγράφηκαν στον νοµό Κυκλάδων (2,328 ευρώ/λίτρο), στον νοµό ∆ωδεκανήσου (2,230 ευρώ/λίτρο), στον νοµό Λευκάδας (2,175ευρώ/λίτρο), στον νοµό Κεφαλληνίας (2,197ευρώ/λίτρο) και στον νοµό Ευρυτανίας (2,222 ευρώ/ λίτρο).

Στην Αττική η µέση τιµή στις 31 Ιουλίου ήταν 2,105 ευρώ/ λίτρο και στη Θεσσαλονίκη 2,093 ευρώ/λίτρο.

Παντέρμη Κρήτη
16/11/2025 | 10:02

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του