Επιδότηση ρεύματος και τον Σεπτέμβριο – Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

11/08/2024 | 09:56

Η ανησυχία για αυξημένες τιμές ρεύματος συντηρείται μεσούντος του θέρους, με τα μηνύματα από τη χονδρεμπορική αγορά να μην είναι αισιόδοξα και την κατάσταση στο μέτωπο Ιράν – Ισραήλ να παραμένει αβέβαιη

Πιο κοντά έρχεται η απόφαση για επέκταση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος και τον Σεπτέμβριο, εξαιτίας της πίεσης που ασκείται στο ενεργειακό μέτωπο από την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την άνοδο των τιμών στο φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρει η Real News, η ανησυχία για αυξημένες τιμές ρεύματος συντηρείται μεσούντος του θέρους, με τα μηνύματα από τη χονδρεμπορική αγορά να μην είναι αισιόδοξα και την κατάσταση στο μέτωπο Ιράν – Ισραήλ να παραμένει αβέβαιη. Στην κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις και ετοιμάζονται να ανάψουν το «πράσινο φως» για συνέχιση της στήριξης των νοικοκυριών, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Τις πρώτες ημέρες του μήνα, η μέση τιμή στη χονδρεμπορική αγορά διαμορφώνεται στα επίπεδα των 128,98 ευρώ, από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Η τιμή είναι υψηλότερη από τα 98,89 ευρώ η μεγαβατώρα που ήταν ο μέσος όρος του Ιουνίου. Σημειώνεται ότι η μέση τιμή χονδρικής τον Ιούλιο ήταν στα 135,18 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όμως την τελευταία εβδομάδα του μήνα κυμάνθηκε μεταξύ 80 και 147 ευρώ, ενώ το προηγούμενο διάστημα πλησίασε και τα 220 ευρώ και ενδοσυνεδριακά έκανε νέο ρεκόρ στα 850 ευρώ.

Έτσι, όπως προκύπτει, η συνέχιση των έκτακτων μέτρων από το υπουργείο Περιβάλλοντος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, καθώς η κατάσταση που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής επιβάλλει τη συνέχιση της στήριξης των νοικοκυριών. Πάντως, η σχετική επιδότηση που δόθηκε για τον Αύγουστο «έπιασε τόπο», καθώς σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις από τους παρόχους, η τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε τελικά κάτω από τα 15 λεπτά.

https://www.newsbomb.gr/

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αναστάτωση σε συρμό του Προαστιακού – Άνδρας παρενόχλησε σεξουαλικά ανήλικο κορίτσι, συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα

Πάτρα: Έπεσε το δένδρο και δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους!