Χρηματιστήριο Αθηνών: Με μικρή άνοδο 0,26% ο Γενικός Δείκτης

13/09/2024 | 12:11

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε σήμερα (13.9.2024) ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών.

Η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε συνολικές απώλειες 2,80%. Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.410,63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,26 %. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,45 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,15%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,89%), του ΟΠΑΠ (+1,41%) και της Τιτάν (+1,27%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (-0,60%), της Jumbo (-0,42%) και της Εθνικής (-0,36%).

Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 25 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Ave +7,82% και ΕΛΒΕ +3,67%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Attica Bank -9,33% και Αττικές Εκδόσεις -7,30%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, οδεύοντας προς κέρδη σε εβδομαδιαία βάση, χάρη στις μετοχές των εταιριών εξόρυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στις 514,5 μονάδες, στις 10:10 ώρα Ελλάδας. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε 0,3% αφού οι τιμές καταναλωτή στη χώρα αυξήθηκαν 2,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, συμβαδίζοντας με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης πρόσφεραν στήριξη στις αγορές, με άνοδο 0,6%, καθώς οι τιμές του χαλκού ανήλθαν σε υψηλό δύο εβδομάδων.

Κωνσταντίνος Αργυρός: Η έκπληξη για τα γενέθλιά του – Έκλεισε τα 39

Το 90% των οδηγών δεν αντέχει χωρίς κινητό στη διαδρομή

Η κυβέρνηση Τραμπ θέτει νέους περιορισμούς στους δημοσιογράφους που επισκέπτονται το Πεντάγωνο

Τιμολόγια ρεύματος: Πενταπλασιάστηκαν οι καταναλωτές που έχουν επιλέξει το μπλε

Η στιγμή της απαγωγής του 24χρονου γιου επιχειρηματία στον Υμηττό – Ακολουθεί ο Ivan Greko με μηχανή

Μητσοτάκης: Το «καρφί» κατά της Κωνσταντοπούλου για την «παράδοση της κατάληψης» στα πανεπιστήμια και το σχόλιο για τους «αιώνιους» στο Final Four

Πάτρα: Προβολή ταινίας στις σκάλες της Αγ. Νικολάου από τους νοσοκομειακούς γιατρούς ΦΩΤΟ

Πάτρα: «Έφυγε» ο Χρήστος Φιλόπουλος, ένας από τους πιο παλιούς κρεοπώλες της πόλης