Μάντης – Καγιαλής: Χάλκινο μετάλλιο για τους ιστιοπλόους! Νέα μεγάλη ελληνική επιτυχία στο Ρίο

18/08/2016 | 20:23

 

Μετά από μια απίστευτη μάχη με τους Αυστραλούς το ελληνικό πλήρωμα έχασε στην τελική ευθεία της κούρσας των μεταλλίων τη 2η θέση – Αυτό όμως είναι το 5ο μετάλλιο που πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Η κούρσα των μεταλλίων στα 470 μπορεί να διεξαγόταν με 10 βάρκες, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι ήταν μια μάχη για δύο: Ελλάδα και Αυστραλίας.

Οι Μάντης, Καγιαλής και οι Μπέλτσερ, Ράιαν έχοντας ένα βαθμό διαφορά (ήταν πάνω η ελληνική ομάδα) έδιναν το δικό τους αγώνα για τη 2η θέση καθώς η πρώτη θέση είχε καπαρωθεί από τους Κροάτες.

Έτσι λοιπόν από τα πρώτα κιόλας μέτρα το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί σ’ αυτή τη μάχη και το σκηνικό από ένα σημείο και μετά θύμιζε κάτι από χολιγουντιανή παραγωγή…

Οι δύο βάρκες ήταν σχεδόν όλη την ώρα δίπλα, δίπλα και σε αρκετές περιπτώσεις φαινόταν να «ακουμπά» η μία την άλλη, με τους Αυστραλούς στην προτελευταία σημαδούρα να μπερδεύονται με τον Ράιαν να πέφτει στο νερό και το ελληνικό πλήρωμα να ξεφεύγει.

Η δεύτερη θέση έμοιαζε να είναι κοντά, ωστόσο οι Αυστραλοί με μια επική αντεπίθεση επέστρεψαν και μας έφτασαν για να ακολουθήσει στην τελευταία σημαδούρα η πρώτη του Μάντη που άλλαξε τελείως τα δεδομένα.

Οι Αυστραλοί δεν έχασαν το πλεονέκτημα που απέκτησαν κι έτσι τερματίζοντας μια θέση πιο πάνω από την ελληνική βάρκα εξασφάλισαν και το ασημένιο μετάλλιο, αφήνοντας στην 3η θέση τους Μάντη, Καγιαλή.

Μόνο που για το ελληνικό πλήρωμα, αυτό το μετάλλιο ήταν το μόνο που έλλειπε από την συλλογή τους καθώς είχαν ήδη βρεθεί στο βάθρο ευρωπαϊκών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ