Βασίλης Αϊβαλής: Τιμώντας τους ήρωες της μάχη της Σαραβαλίου ΦΩΤΟ

04/03/2024 | 09:37

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Σπουδαία και Πάλι”  Βασίλης Αϊβαλής τόνισε:
Τιμώντας σήμερα στο Σαραβάλι Πατρών τους αγωνιστές της Μάχης του Σαραβαλίου, της 9ης Μαρτίου 1822.
Ήταν τέλη Φλεβάρη του 1822 όταν ήρθε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης από την Τρίπολη και στρατοπέδευσε στο Σαραβάλι προκειμένου να βοηθήσει τον πατραϊκό λαό στον διωγμό των εγκλεισμένων Τούρκων από το Φρούριο της Πάτρας.
Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινούν περί τους 8.000 Τούρκοι από το φρούριο της Πάτρας και αφού λεηλάτησαν την πόλη, στις 2 Μαρτίου περί τους 2.000 πολιόρκησαν την Μονή Γηροκομειού, ενώ στις 9 Μαρτίου επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στους Έλληνες που βρισκόταν στο Σαραβάλι, με σκοπό να διασπάσουν τον αποκλεισμό τους και να τρέψουν τους Έλληνες σε φυγή.
Χάρη στην προσωπική επέμβαση του Κολοκοτρώνη οι Έλληνες κατάφεραν με τη στρατηγική του ευφυΐα και την αποφασιστικότητα του, εμψυχώνοντας και ανυψώνοντας το ηθικό των στρατιωτών του, να πετύχουν μεγάλη νίκη για την απελευθέρωση της Πάτρας από τον Τουρκικό Ζυγό, με απώλειες, είκοσι Έλληνες και διακόσιους πενήντα Τούρκους.

Βασίλης Αϊβαλής: Τιμώντας τους ήρωες της μάχη της Σαραβαλίου ΦΩΤΟ

Βασίλης Αϊβαλής: Τιμώντας τους ήρωες της μάχη της Σαραβαλίου ΦΩΤΟ
 

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο σε μπλόκο στην Ακτή Δυμαίων