Σχέσεις εξ αποστάσεως: Ο βασικός λόγος που αποτυγχάνουν

Οι σχέσεις απαιτούν προσπάθεια. Πόσο μάλλον όταν μεσολαβεί απόσταση ανάμεσα στους δύο συντρόφους, οι οποίοι δεσμεύονται ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι μαζί.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η επικοινωνία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Ο λόγος λοιπόν που αποτυγχάνουν οι σχέσεις φαίνεται να είναι διαφορετικός από ότι μπορεί να πιστεύαμε.

Η αιτία που δεν προχωρούν οι σχέσεις εξ αποστάσεως είναι η ίδια που μπορεί οδηγήσει οποιαδήποτε άλλη σχέση στο τέλος με την πάροδο του χρόνου, δηλαδή η απουσία προοπτικής εξέλιξης. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι σχέσεις εξ αποστάσεως τελείωναν όταν οι σύντροφοι αισθάνονταν ότι δεν υπήρχε πρόοδος.

Η υπηρεσία υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο Superdrug Online Doctor, μελέτησε 1.200 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη που είχαν σχέσεις εξ αποστάσεως. Οι ερωτήσεις επικεντρώθηκαν σε πτυχές όπως το πώς οδηγήθηκαν σε μία τέτοια σχέση, πώς κατάφεραν να την κάνουν να λειτουργήσει και γιατί χώρισαν.

Από το 91% των συμμετεχόντων που είχαν συνάψει μία τέτοια σχέση, το 50% αυτών των σχέσεων απέτυχαν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι σχέσεις εξ αποστάσεως που ξεκίνησαν με αυτό τον τρόπο, είχαν υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από τα ζευγάρια που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο σχέσης λόγω των περιστάσεων. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που «επιβίωσαν» από αυτή τη φάση δαπάνησαν διπλάσια χρηματικά ποσά ταξιδεύοντας, σε σχέση με εκείνους που απέτυχαν.

Ποιος ήταν όμως ο νούμερο ένα λόγος που οι σχέσεις εξ αποστάσεως απέτυχαν; Ότι απλώς δεν προχωρούσαν. Ένα εντυπωσιακό ποσοστό 71% των γυναικών και 64% των ανδρών αναγνώρισε την έλλειψη προόδου ως λόγο για τον οποίο έληξε η σχέση τους.

Πηγή: mindbodygreen.com

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ