Τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης από την Εθνική Ελλάδας

18/09/2023 | 16:53

Παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ αποτελεί και επίσημα ο Δημήτρης Ιτούδης. Η ΕΟΚ ενημέρωσε ότι οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώθηκε μετά το φινάλε του Mundobasket 2023.

Το διαζύγιο του Δημήτρη Ιτούδη με την ΕΟΚ ήταν “βελούδινο”, με την ομοσπονδία να τονίζει ότι οι καλές σχέσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

Μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της γαλανόλευκης είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει την ομάδα στο προολυμπιακό τουρνουά.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Η Εθνική Ανδρών και ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία που άρχισε πριν από το Ευρωμπάσκετ 2022 και ολοκληρώνεται μετά το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο.

Το καλό της Εθνικής ομάδας, η οποία ενώνει τους Ελληνες φιλάθλους και το συμφέρον της οποίας είναι το πρώτο μέλημα όλων, όπως τονίστηκε και μετά την πρόσφατη συνάντηση του κόουτς με τον πρόεδρο Ευάγγελο Λιόλιο, κατέστησε επιτακτική αυτή την εξέλιξη.

Η αγωνιστική υποχρέωση που προέκυψε με τη συμμετοχή στο Προολυμπιακό τουρνουά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου 2024, δεν μπορεί να συνδυαστεί με τις αυξημένες υποχρεώσεις του Δημήτρη Ιτούδη στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα Τουρκίας με τη Φενερμπαχτσέ.

Αυτό συζητήθηκε εκτενώς και με τον ίδιο τον προπονητή να προτάσσει πάντα το συμφέρον της Εθνικής, αποφασίστηκε να μην συνεχιστεί η συνεργασία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κόουτς Ιτούδης διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική σε ό,τιδήποτε μπορεί να του ζητηθεί και να συνδράμει, προσφορά που εκτιμάται δεόντως από την Ελληνική Ομοσπονδία στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων που θεμελιώθηκαν και θα υπάρχουν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η διοίκηση της ΕΟΚ ευχαριστεί τον Δημήτρη Ιτούδη για όσα πρόσφερε και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

 

ΠΗΓΗ

 

Τίνα Μεσσαροπούλου για Δανάη Μπάρκα: «Στα πέντε αυτά χρόνια δεν έμαθε τίποτα»

Η λεκτική βία μπορεί να μεταβάλει τον εγκέφαλο των παιδιών

Σκύλος δάγκωσε ηλικιωμένη μέσα στο πλοίο από Ανκόνα για Πάτρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την υπέρταση

Σήμερα η παρουσίαση του λευκώματος “Πατρών Περιήγησις Η Πάτρα που αγαπώ”

Πάτρα: Ο φίλαθλος μπήκε στο γήπεδο και έστειλε στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστή – Γενική σύρραξη και ξυλοδαρμοί

Θοδωρής Αθερίδης: Έπαθε εγκεφαλικό στο θέατρο – «Μούδιασαν η γλώσσα, το μάγουλο και το χέρι»

Φαράγγι Νέδας: Αμέτρητα ατυχήματα στο «μονοπάτι του θανάτου» όπου σκοτώθηκε ο 4χρονος