Οι γυναίκες που δεν έχουν εργαστεί ποτέ έχουν χειρότερη μνήμη

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που δεν δούλεψαν ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής τους έχουν χαμηλότερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης συγκριτικά με εκείνες που εργάζονταν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.
Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης, την οποία επικαλείται η Telegraph, έδειξαν πως οι νέες ενήλικες γυναίκες που είχαν αμειβόμενη εργασία παρουσιάζουν πιο αργή έκπτωση μνήμης στη μετέπειτα ζωής τους.

Η Ελίζαμπεθ Μέιντα, αναπληρώτρια καθηγήτρια επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια υποστήριξε πως ο χρόνος που περνάει μια γυναίκα στην εργασία συνδέεται με τη διατήρηση των γνωστικών της ικανοτήτων. Η ίδια μάλιστα δήλωσε πως η συμμετοχή των γυναικών στο αμειβόμενο εργατικό δυναμικό προλαμβάνει την έκπτωση μνήμης στη μετέπειτα ζωή και εξηγεί ότι αυτό πιθανώς συμβαίνει λόγω της πνευματικής διέγερσης και του οικονομικού και κοινωνικού οφέλους που προσφέρει η εργασία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 6.300 γυναικών από τις ΗΠΑ που είχαν γεννηθεί μεταξύ του 1935 και του 1956 και ήταν, στην αρχή της μελέτης, περίπου 50 ετών. Οι επιδόσεις μνήμης εκτιμούνταν κάθε δύο χρόνια με τη χρήση συγκεκριμένων τεστ.
Βρέθηκε ότι στις γυναίκες 60 έως 70 ετών η έκπτωση της μνήμης ήταν ταχύτερη κατά 61% στις μητέρες που δεν δούλευαν συγκριτικά με εκείνες που δούλευαν. Τα αποτελέσματα ήταν αντίστοιχα για τις γυναίκες που δεν ήταν μητέρες.

Η Γιάνα Βόιγκ, επικεφαλής έρευνας του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Alzheimer’s Research UK», σχολιάζοντας την έρευνα, δήλωσε πως « Αν και τα δεδομένα δεν μας δίνουν πληροφορίες για την σχέση της εργασίας με το Αλτσχάιμερ συμβάλλουν στο να κατανοήσουμε καλύτερα την υγεία του εγκεφάλου μας και πώς να τη διατηρήσουμε». Η ίδια επίσης προσθέτει πως «Τα πρώιμα αυτά ευρήματα μπορούν να αποτελέσουν ένα μέσο στήριξης της προσπάθειας αύξησης του αριθμού των γυναικών στο εργατικό δυναμικό».
 

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική