Γαλλία: Μάσκα με κάθε τίμημα παρά τον καύσωνα

07/08/2020 | 19:12

O υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά του νέου κορονοϊού κι αυτό παρά το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα καθιστώντας ανυπόφορη τη χρήση της μάσκας.

«Η Γαλλία κρατάει γερά, οι Γάλλοι πρέπει να κρατάνε γερά», επισήμανε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτημα που του τέθηκε σχετικά με τη δυσκολία, κυρίως για τις επιχειρήσεις, να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα, ιδίως τη χρήση της μάσκας κι ενώ ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει κόκκινο».

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους κλειστούς δημόσιους χώρους και έχει επιβληθεί, επίσης, σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας, σε εξωτερικούς χώρους.

Για παράδειγμα, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Μασσαλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, από αύριο Σάββατο 8 Αυγούστου και έως τις 30 Αυγούστου.

Ο Βεράν επισκέφθηκε έναν οίκο ευγηρίας στη νοτιοδυτική Γαλλία όπου η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ο καύσωνας, που πλήττει σχεδόν όλη τη χώρα, προβλέπεται να διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ο αριθμός των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται στη Γαλλία με Covid-19 καταγράφει αύξηση (+30%) με περισσότερα από 1.500 κρούσματα σχεδόν καθημερινά.

«Θα υπερβούμε τα 600.000 τεστ την εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα, πραγματοποιούμε 100.000 τεστ περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη. Όμως, αυτό δεν επαρκεί για να εξηγηθεί γιατί οι αριθμοί ανεβαίνουν», παραδέχθηκε ο Ολιβιέ Βεράν.

Ασύλληπτος Ντουπλάντις: Πέρασε τα 6.28μ. και έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ΒΙΝΤΕΟ

Τροχαίο με αυτοκίνητα και μηχανή με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία

Χτυπήματα δίχως τέλος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για 4η νύχτα – «Το Ισραήλ σύντομα δε θα είναι κατοικήσιμο»

Καιρός: Λιακάδα και ζέστη σήμερα Δευτέρα στην Πάτρα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Μαθήματα ζωής, αγάπης και απώλειας

Θεοδωρικάκος: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία» – Εντείνονται οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

Μόντο Ντουπλάντις: “Γιατί ήταν λάθος οι διακοπές στην Ελλάδα…” 

Ανθή Βούλγαρη: Επιστρέφει την Δευτέρα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» – Το «ευχαριστώ» στην Βελίκα Καραβάλτσιου