Ακάρ: Να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα

01/08/2020 | 13:54

“Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο” δήλωσε υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στον ξένο Τύπο.

Ο Ακάρ που την Πέμπτη είχε επιθεωρήσει τις μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία είχε πει ότι τις προσεχείς μέρες περιμένει στην Άγκυρα τους Έλληνες γείτονες για συνομιλίες εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συνέχισε λέοντας ότι «με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα».

Στο μεταξύ στελέχη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, που έχει αποσπαστεί από το εθνικιστικό κόμμα, άρχισε να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για την αναστολή των ερευνών του Ορούτς Ρέις, ρωτώντας δημόσια εάν έχει εγκαταλειφθεί η “γαλάζια πατρίδα”.

Στις αιτιάσεις απαντά η κυβέρνηση δια του Προέδρου της Βουλής Σεντόπ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο ίδιος.

Το ίδιο έκανε και ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», πρόσθεσε.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία