Τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν έκκληση για συλλογή 564 εκατ. δολαρίων για βοήθεια στον Λίβανο

15/08/2020 | 09:55

 

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέπεμψαν χθες έκκληση για συλλογή χρημάτων ύψους 565 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Λίβανο, δέκα ημέρες μετά τη θανατηφόρα έκρηξη που κατέστρεψε την πόλη της Βηρυτού.

Αυτή η βοήθεια κύριο προορισμό θα έχει τις προσπάθειες ανοικοδόμησης, που θα ακολουθήσει την πρώτη φάση της κάλυψης των εκτάκτων αναγκών στη λιβανική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για τη χρηματοδότηση υπέρ της αποκατάστασης νοσοκομείων και σχολείων και την παροχή στέγης για τα θύματα και τους αστέγους που προκάλεσε η τεράστια έκρηξη στο λιμάνι, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένοι πολλοί τόννοι νιτρικού αμμωνίου.

“Το έργο της ανοικοδόμησης της ζωής των κατοίκων και της επούλωσης μίας καταστροφής τέτοιου μεγέθους μόλις έχει ξεκινήσει”, εκτίμησε από τον ΟΗΕ η Νατζάτ Ρότσντι, μία από τους συντονιστές για την ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο.

Η ίδια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην διστάσει να βάλει το χέρι της στο πορτοφόλι, λαμβάνοντας ιδίως υπόψη “την απίστευτη γενναιοδωρία των Λιβανέζων απέναντι στους Σύρους και τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες”.

Η έκρηξη της 4ης Αυγούστου, που αδρά απεικονίζει μέσα από τον πόνο που προξένησε τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση των πολιτικών του Λιβάνου, άφησε πίσω της περισσότερους από 171 νεκρούς και 6.500 τραυματίες και έχει πυροδότησει τη λαϊκή οργή, απέναντι στην οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Χασάν Ντιάμπ αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή της.

Πηγή: ΑΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε