Κορονοϊός- Ρωσία: Αδύνατη η μόλυνση μετά τον εμβολιασμό με το Sputnik-V, δηλώνει το υπουργείο

13/10/2020 | 16:52

Το να μολυνθεί κάποιος ή να μολύνει άλλους με κορωνοϊό, είναι αδύνατον μετά τον εμβολιασμό του, δήλωσε σήμερα η κύρια εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε ζητήματα θεραπείας και γενικής ιατρικής πρακτικής του υπουργείου Υγείας Αξάνα Ντράπκινα, κατά την διάρκεια ομιλίας της στην on-line διάσκεψη με θέμα «Πανδημία 2020: προκλήσεις, αποφάσεις, συνέπειες».

«Πολύ συχνά ρωτούν για το αν έχει επιπτώσεις το εμβόλιο, για παράδειγμα, αν μπορεί να μολυνθεί κάποιος ή να μολύνει άλλους από την στιγμή που έχει κάνει το εμβόλιο …Φυσικά είναι αδύνατον κάτι τέτοιο» δήλωσε η Ντράπκινα.

Η ίδια ανέφερε ότι μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο Sputnik-V, τα αντισώματα εμφανίζονται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, όπως και ότι στο 10% όσων έχουν συμμετάσχει στον εμβολιασμό παρουσιάζουν χαμηλό πυρετό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία