«Θερίζει» ο κορωνοϊός τις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τα 8 εκατ. τα κρούσματα

17/10/2020 | 15:22

Στο έλεος του δεύτερου κύματος της πανδημίας βρίσκονται οι ΗΠΑ, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού να ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Σε διεθνές επίπεδο, έχουν καταγραφεί 39,1 εκατ. κρούσματα και 1,1 εκατ. θάνατοι. Οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% των παγκόσμιων κρουσμάτων και περισσότερο από το 20% των παγκόσμιων θανάτων.

Τον κώδωνα έκρουσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, που έστειλε το εξής δραματικό μήνυμα: «Δεν μπορούμε να μπούμε μπούμε στους κρύους μήνες του χειμώνα με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο».

Ο Φάουτσι όπως και άλλοι επιστημονικοί οργανισμοί στέκονται στην κρισιμότητα της κατάστασης, επισημαίνοντας ότι η μείωση στα ημερήσια κρούσματα είναι απαραίτητη, καθώς κυκλοφορούν τον χειμώνα και άλλοι ιοί όπως αυτός της γρίπης.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων έχει αυξηθεί σε επτά πολιτείες Αιόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Μισούρι, Μοντάνα, Οκλαχόμα και Ουισκόνσιν, ενώ σε 14 πολιτείες καταγράφηκαν μολύνσεις-ρεκόρ την προηγούμενη ημέρα.

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

ΕΛΤΑ: Ποια καταστήματα κλείνουν από τη Δευτέρα – “Λουκέτο” και στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ – Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής (ΦΩΤΟ)