Κύπρος: Δεύτερος γύρος «εκλογών» στα κατεχόμενα

18/10/2020 | 13:08

 

 

Ο δεύτερος γύρος για την ανάδειξη του νικητή των «εκλογών» στα κατεχόμενα διεξάγεται σήμερα.

Μουσταφά Ακιντζί και Ερσίν Τατάρ διεκδικούν το χρίσμα του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων με τον πρώτο να υποστηρίζει την λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τον δεύτερο την λύση των δύο κρατών.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 18:00 το απόγευμα.

Με συμμετοχή που έφτασε το 58,21%, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ο Ερσίν Τατάρ έλαβε το 32,35% των ψήφων, ο Μουσταφά Ακιντζί το 29,84%, ο Τουφάν Ερχιουρμάν το 21,68%, ο Κουντρέτ Οζερσάι το 5,74%, ο Ερχάν Αρικλί το 5,36%, ο Σερντάρ Ντενκτάς το 4,20%, ενώ οι υπόλοιποι 5 μικρότεροι υποψήφιοι κατέγραψαν πολύ μικρά ποσοστά.

Ο Τουφάν Ερχιουμάν, ηγέτης του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος, το οποίο έλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 21,68% μετά από συνεδρίαση των μελών του, στήριξε τον νυν ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, ενώ οι υπόλοιποι λειτούργησαν κατά συνείδηση.

Μεγαλόπολη: Άφαντος άνδρας με καραμπίνα που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του

Φωτιά στον Μαραθώνα, σηκώθηκαν 3 ελικόπτερα – 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Νέος πρόεδρος ο Μάκης Κατσιγιάννης

Χωρίς προαστιακό για 9 ημέρες η Πάτρα – Διακόπτονται από αύριο όλα τα δρομολόγια

«Ο Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» έρχεται στην Πάτρα Τετάρτη 9 & Πέμπτη 10 Ιουλίου

Κούτρας Κωνσταντίνος:  Έγραψε το απόλυτο 20 στις πανελλαδικές!

Ο Γκλεν Πάουελ πρωταγωνιστής στο ριμέικ του θρίλερ καταδίωξης «The Running Man»

Χατζηδάκης για πρόταση εξαγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών από την Euronext: Αλλάζει κατηγορία η ελληνική οικονομία