Κύπρος: Νέο αρνητικό ρεκόρ με 233 κρούσματα – Θετικός στον κορονοϊό 1 στους 7

05/11/2020 | 22:34

Περικυκλωμένη και η Κύπρος από τον κορονοϊό. Το Υπουργείο Υγείας, μετά από ενημέρωση που έλαβε η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια και από σύνολο 3.756 εργαστηριακών διαγνώσεων ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (05.11.2020) 233 νέα κρούσματα.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 5.333. Πέραν του νέου αρνητικού αριθμού κρουσμάτων, έντονο προβληματισμό προκαλεί η ραγδαία αύξηση των νοσηλευόμενων που σήμερα φτάνουν στους 65, εκ των οποίων 50 στο νοσοκομείο Αναφοράς (οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), άλλοι 10 σε θάλαμο στη Λευκωσία, ενώ 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη Πέμπτη (29.10.2020) που ο αριθμός των ασθενών που έχρηζαν νοσηλείας ήταν 42, σήμερα 23 περισσότερα άτομα χρειάζονται υγειονομική περίθαλψη.

Το υπουργείο Υγείας Κύπρου επισημαίνει ότι κατ’ επανάληψη έχει επισημανθεί ότι παρά την ετοιμότητα των νοσηλευτηρίων και των επαγγελματιών υγείας και στην Κύπρο οι δυνατότητες του Συστήματος Υγείας δεν είναι απεριόριστες, για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στην τήρηση των μέτρων. Η προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων εναπόκειται στη συλλογικότητα και την υπευθυνότητα όλων μας.

Σε ό,τι αφορά τέλος, στα νέα περιστατικά, σημειώνεται πως 1 στους 7 που εξετάστηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης είναι θετικός στον ιό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης