Δανία: Διαμαρτυρίες με τρακτέρ των εκτροφέων βιζόν, στους δρόμους της Κοπεγχάγης

21/11/2020 | 19:58

 

Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν σήμερα Σάββατο με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κοπεγχάγης, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μέτε Φρεντέρικσεν αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση, αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.

«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς. Τώρα, ολόκληρος ο κλάδος θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ο 19χρονος Ντανιέλ, που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.

«Μέτε, απολυταρχικέ και ξεροκέφαλε τύραννε» έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών, όπως και συνθήματα για σεβασμό του Συντάγματος.

Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Όμως, το σχέδιο παραμένει για τη θανάτωση όλων των βιζόν για προληπτικούς λόγους, μέσω ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει την εκτροφή τους έως τον Ιανουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε ο οδηγός της μηχανής – ΦΩΤΟ