Μπάιντεν: «Θα φύγουμε από το Αφγανιστάν. Το ερώτημα είναι πότε»

25/03/2021 | 22:14

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, ότι θα είναι δύσκολη η τήρηση της προθεσμία που λήγει την 1η Μαΐου για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, αλλά πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι όλοι οι αμερικανοί στρατιώτες θα έχουν αποχωρήσει τον επόμενο χρόνο.

«Θα φύγουμε. Το ερώτημα είναι πότε θα φύγουμε», είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του, «δεδομένου ότι ο προκάτοχός του είχε ήδη ανακοινώσει την επόμενη προεκλογική του εκστρατεία σε αυτό το χρονικό σημείο της προεδρίας του, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Ο προκάτοχός μου χρειαζόταν να το κάνει. Ω θεέ μου, πόσο μου λείπει!».

«Η απάντηση είναι ότι ναι, σχεδιάζω να είμαι υποψήφιος για την επανεκλογή μου», πρόσθεσε εξηγώντας ωστόσο ότι δεν έχει ποτέ σχεδιάσει με βεβαιότητα για τεσσεράμισι, τριάμισι χρόνια μπροστά.

 ΑΜΠΕ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»