Ρωσία: Δύο ημέρες ζήτησε ο Χάφταρ για να αποφασίσει για την εκεχειρία

14/01/2020 | 15:56

Προθεσμία δύο ημερών, προκειμένου να συζητήσει με τους αρχηγούς των φυλών, που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), το τελικό κείμενο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στην Μόσχα, ζήτησε ο  στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Χάφταρ ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας να του δοθεί περισσότερος χρόνος για να μελετήσει το κείμενο κατάπαυσης του πυρός που πρότειναν Ρωσία και Τουρκία και τελικά εγκατέλειψε τη Μόσχα χωρίς να το υπογράψει, είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ωστόσο δήλωσε χθες ότι ο Χάφταρ ζήτησε χρόνο έως σήμερα.

«Έχουν μία θετική άποψη για το κείμενο και ζήτησαν επιπλέον χρόνο έως αύριο το πρωί (σήμερα) για να αποφασίσουν», δήλωσε ο Λαβρόφ για να προσθέσει ευθύς αμέσως ότι υπήρξε «σημαντική πρόοδος», αναφέρει το δίκτυο Al Jazeera. «Ελπίζω να πάρουν μία καλή απόφαση», σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το DigiWest στην πράξη: Εκδήλωση ενημέρωσης και διαλόγου στην Πάτρα

Aναζωπύρωση της φωτιάς στην Ιεράπετρα – Νέο 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών

Η Ειρήνη Μουρτζούκου στη ΓΑΔΑ: «Είμαι αθώα, δεν έχω πειράξει κανένα από τα παιδιά»

Εθελοντικές αιμοδοσίες σε Αλεποχώρι και Φλόκα Αχαΐας

Β. Κικίλιας: «Όποιος νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την κομματική σημαία ως ασπίδα είναι βαθιά νυχτωμένος – δεν είναι αυτό το DNA της παράταξης»

Ντιόγκο Ζότα: Βίντεο σοκ μετά την τραγωδία – «Ελιωσε» στις φλόγες η Λαμποργκίνι

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Το αναμορφωμένο Δημοτικό Θερινό Θέατρο έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του

Πάτρα: Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών ζητά καθηγήτρια αγγλικών