Πώς δεν θα καταστρέψεις τη σχέση σου με τον άνθρωπο που έχεις κλειστεί στο σπίτι

To να κολλήσεις στο σπίτι με τον άλλο όλη μέρα και όλη νύχτα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο για αρκετά ζευγάρια και οικογένειες.

Κάτι που αποδέχεται ως βασική αρχή η ψυχολόγος με ειδίκευση στα προβλήματα του γάμου, Dr. Erika Geisler, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία «στρεσογόνα».

«Δεν είμαστε συνηθισμένοι να περνάμε τόσο χρόνο με τον άλλο, ακόμα και αν τον αγαπάμε. Πολλοί άνθρωποι παλεύουν πραγματικά αυτές τις μέρες», λέει χαρακτηριστικά.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να αποφορτίσουμε κάπως το τεταμένο κλίμα; Κατά πρώτο, να διατηρεί ο καθένας το πρόγραμμά του. «Είναι σημαντικό πως ακόμα και τώρα που δεν υπάρχει δομή στην καθημερινότητα, να φτιάξουμε μια νέα δομή και ρουτίνα».

Ένας ακόμα τρόπος είναι να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας. Είτε μέσω απομόνωσης σε ένα άλλο δωμάτιο είτε βγαίνοντας έναν κοντινό περίπατο.

Και σίγουρα, μας λέει, οι περιστάσεις είναι ιδανικές για να μάθουμε να κάνουμε πίσω, αποφεύγοντας αχρείαστες εντάσεις. Εντάσεις που πολλές φορές δημιουργούνται από την κλεισούρα και το άγχος για την εξέλιξη της πανδημίας.

Πρέπει, τέλος, να επικεντρωνόμαστε στα θετικά της αναγκαστικής 24ώρης συνύπαρξης και όχι σε όσα μας χωρίζουν ή μας προβληματίζουν.

«Αυτό είναι κάπως σαν δώρο», καταλήγει, «συμβαίνουν πολλά κακά πράγματα τώρα που μιλάμε, δεν έχουμε όμως συνήθως τόσο χρόνο με την οικογένειά μας»…

Πηγή: newsbeast.gr

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής