Ιταλία: 41 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο από τον κορωνοϊό

05/03/2020 | 23:00

 

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148. Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν θεραπευτεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414.

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα τόνισε ότι χρειάζεται αίσθημα ευθύνης αλλά όχι αδικαιολόγητο άγχος. «Είμαστε μια μεγάλη, σύγχρονη χώρα, με ένα άριστο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τις συμβουλές των επιστημόνων για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, ώστε να ξεπεραστεί και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Χρειάζεται ομόνοια και ομοψυχία για να ηττηθεί ο ιός. Χωρίς απροσεξίες, αλλά και χωρίς υπερβολική ανησυχία, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας», σημείωσε ο Ιταλός πρόεδρος.

Το πάθος του νέου Πάπα για τον αθλητισμό – Όταν η κάμερα τον …συνέλαβε στην εξέδρα

Πάστα φλώρα νηστίσιμη

Χωρίς δρομολόγια σήμερα ο Οδοντωτός – Πραγματοποιείται το πέρασμα του Βουραϊκού

Η πρώτη αντίδραση Τραμπ μετά την πρόταση Πούτιν για την Ουκρανία: «Ίσως είναι μια σπουδαία μέρα»

Πάτρα: Εφημερεύοντα φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου

Δήμος: Οι τυχεροί πατρινοί που τους επιστρέφει χρήματα από χρέη και δεσμεύσεις λογαριασμών

Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη

Η ιστορία της Αν με το… “στάσου μύγδαλα”