Το τζιν του έσωσε τη ζωή – ΦΩΤΟ

24/02/2020 | 11:56

 

Ένας Γερμανός τουρίστας κατάφερε να επιβιώσει όταν έπεσε στη θάλασσα αφού έφτιαξε σωσίβιο από το παντελόνι του.

Ο 30χρονος Άρνε Μούρκε και ο αδερφός του Χέλγκε πληρώθηκαν να πλοηγήσουν ένα γιοτ από το Όκλαντη της Αυστραλίας στη Βραζιλία, όταν ο ίδιος έπεσε από το σκάφος στη θάλασσα, ενώ έπλεαν 28 χλμ. από τον κόλπο της Τολάγκα στη Νέα Ζηλανδία. “Κρατήθηκα από το σκάφος ένα-δύο δευτερόλεπτα αλλά το σχοινί λύθηκε και βρέθηκα να επιπλέω στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο. Φορούσα το μπλουζάκι και το τζιν μου” είπε ο άνδρας όταν διασώθηκε στην ΝΖ Herald.

Το ιστίο τον χτύπησε και ο άνδρας έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα. Ο αδερφός του προσπάθησε να τον βοηθήσει και του έριξε σωσίβιο με ένα σχοινί αλλά ήδη βρισκόταν πολύ μακριά και δεν κατάφερε να το πιάσει. Τότε, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, θυμήθηκε ένα κόλπο που είχε δει στους Αμερικανούς πεζοναύτες. Έβγαλε το τζιν του και αφού έδεσε κόμπο στα παντζάκια του το έβγαλε από το νερό και το άφησε να πάρει αέρα ενώ το έβαλε και πάλι στο νερό και το χρησιμοποίησε ως σωσίβιο. Επί τρεις ώρες έπλεε στη θάλασσα και σκεφτόταν να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Η σκέψη της οικογένειάς του και της κόρης του τον κράτησαν στη ζωή. Τελικά ελικόπτερο τον εντόπισε και τον περισυνέλεξε θέτοντας αίσιο τέλος στην περιπέτειά του.

Το τζιν του έσωσε τη ζωή - ΦΩΤΟ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!