Νέα Υόρκη: Χιόνισε στο Σέντραλ Παρκ… κι όμως δεν πρόκειται για «fake news»

10/05/2020 | 16:40

 

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν πριν από λίγες ώρες στη Νέα Υόρκη με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν ότι τον μήνα Μάιο του επισκέφθηκε ο… χειμώνας.

Από το 1977 είχαν να δουν αυτή την εποχή χιόνι οι Νεουορκέζοι, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο «CBS».

To χαμηλό βαρομετρικό ήρθε από τα βορρά και χτύπησε τις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ την ώρα που ο υδράργυρος στις δυτικές ακτές αγγίζει τις τελευταίες ώρες τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το απροσδόκητο κύμα ψύχους, όπως ήταν φυσικό, σχολιάστηκε από τους μετεωρολόγους που τόνισαν ότι, για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες έκανε την εμφάνισή του το χιόνι την περίοδο αυτή εξαιτίας του γνωστού φαινομένου ως «πολική δίνη» (ή πολικό στρόβιλο όπως λέγεται το polar vortex).Πρόκειται για έναν μόνιμο, μεγάλης κλίμακας κυκλώνα που εντοπίζεται στην ατμόσφαιρα και των δύο πόλων της Γης. Υπάρχει μεν πάντα, αλλά εμφανίζεται ενισχυμένος κατά τη διάρκεια του χειμώνα και εξασθενημένος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα και διήρκεσε μία ώρα. Αν και δεν το έστρωσε, οι κάτοικοι είδαν τη φύση να ντύνεται στα «λευκά».
Ωστόσο, ισχυρές χιονοπτώσεις καταγράφηκαν σε περιοχές του Βερμόντ, της Μασαχουσέτης, του Μέιν και του Νιού Χάμσαϊρ .

Γιώργος Παπαγιάννης: Υπογράφει στην Εφές ο διεθνής σέντερ

Θέλεις σπιτικά τσιπς στον φούρνο; Αυτή είναι η συνταγή που έψαχνες!

Milkshake Blonde: Το πιο δροσερό και κρεμώδες hair trend καλοκαιριού

Η Ντάρια Κασάτκινα και η Ναταλία Ζαμπιάκο ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους

Ιερά πανήγυρις της Αγίας Τριάδας στον Ψαθόπυργο

Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοινώνει ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία

Γερμανία – Γαλλία 0-2: Ο Κιλιάν Εμπαπέ έδωσε στους «μπλε» τη νίκη στο «μικρό» τελικό του Nations League

Πρόεδρος ιταλικής ομοσπονδίας: «Μπορείς να χάσεις αλλά όχι με τέτοιο τρόπο, είναι απαράδεκτο»