Φυσικό μπότοξ προσώπου με μπανάνα, μέλι και γιαούρτι

Το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι έχει την ικανότητα να κάνει ήπια απολέπιση, να καταπραΰνει και να μαλακώνει το δέρμα.

Από την άλλη μεριά, το μέλι ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, χαρίζοντας της λάμψη και σύσφιξη. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και περιορίζει την κοκκινίλα.

Τέλος, η μπανάνα μειώνει τη λιπαρότητα, έχει αντιγηραντική δράση, ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και τις μαύρες κηλίδες.

Θα χρειαστείτε:

1/2 ώριμη μπανάνα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής:

Αφού λιώσετε τη μπανάνα καλά, αναμείξτε τη με το μέλι και το γιαούρτι μέχρι να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε τη σπιτική μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη να σταθεί για 15 λεπτά.
Έπειτα, ξεπλυθείτε με άφθονο κρύο νερό και σκουπιστείτε ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα.

Για καλύτερα αποτελέσματα βάλτε για λίγα λεπτά τη μάσκα στο ψυγείο πριν την χρησιμοποιήσετε. Η χαμηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει στην καλύτερη σύσφιξη του δέρματος.

Πώς το Στενό του Ορμούζ επηρεάζει τις τιμές του πετρελαίου και την παγκόσμια αγορά

Δείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι το ζώο σας κινδυνεύει άμεσα από θερμοπληξία

Σε διπλωματικό πυρετό η Αθήνα για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Κρίσιμες επαφές Γεραπετρίτη

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου

Καρυστιανού: Όχι δεν θα πολιτευτώ – Αποπροσανατολιστικά όσα λέγονται

Κίεβο: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 44 τραυματίες στα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας

Η ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πατρέων για τα αυτονόητα

Πότε έρχεται στην Πάτρα το έργο “Εκείνος κι Εκείνος”