Ελ Πάσο: Έβαλε το σώμα του μπροστά σ’ αυτό της γυναίκας του για να δεχθεί εκείνος τη σφαίρα

05/08/2019 | 09:56

Ο Χουάν δε Διός Βελάσκες μετακόμισε πριν από έξι μήνες στο Ελ Πάσο, μαζί με τη γυναίκα του, την Εστέλα Νικολάσα, από τη Σιουδάδ Χουάρες, στην άλλη πλευρά των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. Το πρωί του Σαββάτου, το ζευγάρι πήγε να ψωνίσει, όπως άρχιζε να συνηθίζει αφότου μετεγκαταστάθηκε, σ’ ένα πολυκατάστημα Walmart που προτιμά.

Στο πολυκατάστημα όπου θα εκτυλισσόταν η επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 24 ανθρώπους, πέρα από τους δυο τους. Ο Χουάν, 77 ετών, και η Εστέλα, 65, κόντευαν να μπουν στο κατάστημα όταν άρχισαν να ακούγονται οι πυροβολισμοί, σύμφωνα με την ανιψιά τους Νόρμα Ράμος. Έβαλε το σώμα του μπροστά στη γυναίκα του για την προστατεύσει. Δέχθηκε από μικρή απόσταση τη σφαίρα του νεαρού λευκού με το δάχτυλο στη σκανδάλη ενός εξαιρετικά ισχυρού τουφεκιού. «Η σφαίρα τον διαπέρασε και χτύπησε τη θεία μου, την Εστέλα», είπε η Ράμος τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από τη Χουάρες, όπου μένει. Ο Χουάν «χτυπήθηκε στην πλάτη», διευκρίνισε η Ράμος, που εξήγησε πως άλλα μέλη της οικογένειας, που μίλησαν με τα θύματα, της αφηγήθηκαν τι συνέβη.

Ο ηλικιωμένος έχει ήδη υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Ντελ Σολ του Ελ Πάσο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο: η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα, σύμφωνα με τη Ράμος. Η Εστέλα χτυπήθηκε στο στομάχι. Χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Το tempo24 συμμετέχει στη νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία στα ΜΜΕ

Καιρός: Παραμένει και σήμερα Πέμπτη η ζέστη

Watermelon Red nails: Το μανικιούρ του καλοκαιριού

Πώς το στρες σας στερεί τον ύπνο σας

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε και τον Ρέιντερς

Γιώργος Κιμούλης: Με είχε παρασύρει η εξουσία του θιασάρχη – Έχω ξεπεράσει όρια, αλλά ξέρω να ζητάω συγγνώμη

Πολύεδρο: Το πρόγραμμα της εβδομάδας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως τις 13 Ιουνίου