Ιράκ: Σκοτώθηκε υπάλληλος στο τουρκικό προξενείο -Με αντίποινα απειλεί η Αγκυρα

17/07/2019 | 19:51

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο ενός υπαλλήλου του τουρκικού προξενείου στο Αρμπίλ κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο υπάλληλος «έπεσε ως μάρτυρας» έπειτα από μια επίθεση, που σημειώθηκε εκτός του προξενείου, διευκρίνισε το υπουργείο σε ένα δελτίο Τύπου. Λίγο νωρίτερα, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στο Ιράκ είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Τούρκος υποπρόξενος, έχασαν τη ζωή τους σε μια επίθεση που συνέβη σε εστιατόριο. Από την πλευρά τους, Κούρδοι αξιωματούχοι και το ιρακινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ανέφεραν ότι και οι τρεις νεκροί είναι Τούρκοι διπλωμάτες.

Η Τουρκία αναζητά τους ενόχους
Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν επισήμανε ότι οι ένοχοι αναζητούνται, ενώ απέστειλε τα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς του θύματος. «Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στους δράστες αυτής της άνανδρης επίθεσης» διαβεβαίωσε με μήνυμά του στο Twitter.

Τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εντός του εστιατορίου, όπου γευμάτιζαν Τούρκοι διπλωμάτες, σε μια σχετικά σπάνια επίθεση στο Αρμπίλ. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Reuters ανέφερε ότι ένας ένοπλος εισέβαλε στο εστιατόριο και άρχισε να πυροβολεί προτού τραπεί σε φυγή μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο, που τον περίμενε απ΄έξω.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι η συνοικία Ενκάουα, όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια, έχει αυτή την ώρα αποκλειστεί από τις αρχές. Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ένας εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας του PKK διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ