Ο Τραμπ πιέζει για αντιμεταναστευτικό νόμο με «τυράκι» τον έλεγχο της οπλοκατοχής

05/08/2019 | 16:00

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τους βουλευτές να υιοθετήσουν νομοθεσία η οποία θα προβλέπει να υποβάλλεται σε αυστηρό έλεγχο το ιστορικό αυτών που θέλουν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν αντίστοιχα στο Τέξας και το Οχάιο το Σαββατοκύριακο με 29 νεκρούς.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία από τον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, έγραψε στο Twitter ότι «Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πρέπει να ενωθούν και να εξασφαλίσουν αυστηρούς ελέγχους του ιστορικού, ίσως ακόμη παντρεύοντας τη νομοθεσία αυτή με την απελπιστικά αναγκαία μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να είναι μάταιος ο θάνατος αυτών που πέθαναν στο Ελ Πάσο στο Τέξας και στο Ντέιτον στο Οχάιο», σημείωσε επίσης στο Twitter.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ