Παιδοκτόνος ενδέχεται να γλιτώσει τα ισόβια επειδή ο γιος του ήταν… υιοθετημένος

28/09/2017 | 17:32

Σειρά αντιδράσεων και προβληματισμών αναμένεται να προκαλέσει απόφαση του ιταλικού Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ένας παιδοκτόνος πατέρας μπορεί να μην καταδικασθεί σε ισόβια, λαμβάνοντας υπόψη και το ότι το παιδί του ήταν θετό.

Οι ανώτατοι δικαστές όρισαν ότι η δίκη θα πρέπει να επαναληφθεί, κάνοντας δεκτή την προσφυγή του δολοφόνου. Πρόκειται για τον πενηνταεπτάχρονο Μολδαβό Αντρέι Τάλπις, ο οποίος, στις 26 Νοεμβρίου του 2016, στην πόλη Ούντινε του ιταλικού βορρά, μαχαίρωσε θανάσιμα τον υιοθετημένο 19χρονο γιο του.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera αναφέρει ότι νομικά η απόφαση βασίζεται στο ότι ενώ για το Αστικό Δίκαιο τα θετά παιδιά έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα φυσικά τέκνα, δεν ισχύει ακριβώς το ίδιο για το Ποινικό Δίκαιο, το οποίο προβλέπει ότι σε περίπτωση παιδοκτονίας, αν το θύμα ήταν φυσικό παιδί, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία.

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους

Εκλογές σήμερα στην Αλβανία – Ο Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία

Πάτρα: Έρχονται βροχές – Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;