Γερμανία: Πιθανή η έκδοση Πουτζντεμόν για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, όχι όμως για εξέγερση

06/04/2018 | 19:48

Υπέρ της αποφυλάκισης του τέως προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, με την καταβολή εγγύησης 75.000 ευρώ, τάχθηκε γερμανικό δικαστήριο, επισημαίνοντας πως η έκδοσή του στην Ισπανίαείναι πιθανή βάσει των κατηγοριών περί διαφθοράς, όχι όμως βάσει της κατηγορίας της εξέγερσης.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Σλέσβιχ Χολστάιν, μόνο οι κατηγορίες της κατάχρησης δημοσίου χρήματος, σε ό,τι αφορά την οργάνωση του δημοψηφίσματος για την αυτονομία της Καταλονίας, μπορούν να αποτελέσουν βάση για έκδοση στην Ισπανία, όμως δεν δικαιολογούν την παράταση της κράτησής του.

Κατά το δικαστήριο, οι κατηγορίες της εξέγερσης, τις οποίες του προσάπτει η ισπανική δικαιοσύνη στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δεν μπορούν να υποστηριχθούν από το γερμανικό δίκαιο, καθώς δεν συνιστούν ποινικό αδίκημα.

Επιπλέον, η βίαιη συμπεριφορά που θα στοιχειοθετούσε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας επίσης δεν αποδεικνύεται.

Σε σχόλιό της, η ισπανική κυβέρνηση ανέφερε ότι πάντοτε σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, είτε συμφωνεί μαζί τους, είτε όχι.

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν συνελήφθη στις 25 Μαρτίου κατά την είσοδό του στη Γερμανία από τη Δανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ