Στην Ελλάδα έρχεται Αυστραλός πλαστικός χειρουργός για τους εγκαυματίες

27/07/2018 | 16:47

Ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός της Αυστραλίας πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις τραγικές πυρκαγιές της Αττικής.

Ο Dr. John Greenwood αναμένεται να φθάσει σήμερα στην Αθήνα και να ξεκινήσει το έργο του την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής στην Αθήνα.

Εκεί έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα τεχνητό δέρμα που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων. 

Ο Dr. John Greenwood είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τους βομβαρδισμούς στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Πάτρα – ΝΕΟΤΕΡΑ: Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Ντίμης Κρίτσας

Πάτρα: “Άγουροι” εκβιαστές με λίστα θυμάτων συμμαθητές τους – Ζητούσαν χρήματα για να μην τους ξυλοκοπήσουν και προκαλέσουν φθορές ακόμα και στα σπίτια τους!

Η Πάτρα αποχαιρετά τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη: Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του – Tη Δευτέρα η κηδεία του