Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες

11/07/2018 | 20:28

Η πΓΔΜ δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, αν δεν αλλάξει την ονομασία της και αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία με την Ελλάδα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το λαό της πΓΔΜ και είναι δική τους η απόφαση», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ , ξεκαθαρίζοντας ότι αν ο λαός της πΓΔΜ δεν στηρίξει τη συμφωνία για το όνομα, η χώρα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αλλάξει το όνομά της η χώρα», ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ, αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Ισοπαλία στο πορτογαλικό ντέρμπι με «μαγικό» Βαγγέλη Παυλίδη

Μάκης Βορίδης για το μεταναστευτικό: «Για τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει κύρωση – Αυτό σημαίνει φυλακή»

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 4-0: Ο εντυπωσιακός Σέρλοθ «καθάρισε» για τους γηπεδούχους

Εκλογές σήμερα στην Αλβανία – Ο Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία

Πάτρα: Έρχονται βροχές – Αλλάζει από σήμερα το σκηνικό του καιρού

Ριζότο με κολοκύθα και παρμεζάνα

ΠΑΟΚ: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Τσιφτσής

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;