Ιταλία: 22χρονη εγκλωβισμένη στο ξενοδοχείο έτρωγε χιόνι για να επιβιώσει

22/01/2017 | 21:18

Την 58 ωρών Οδύσσειά της περιγράφει μία από τις γυναίκες που επέζησαν της χιονοστιβάδας που έπληξε το ξενοδοχείο Rigopiano στην κεντρική Ιταλία.

Η 22χρονη Τζόρτζια Γκαλάσι λέει ότι έτρωγε πάγο και χιόνι, προκειμένου να επιβιώσει, μέχρι να την εντοπίσουν και να την απεγκλωβίσουν τα σωστικά συνεργεία.

Η νεαρή κοπέλα είναι ένα από τα εννέα άτομα που οι ιταλικές Αρχές ανέσυραν από το ξενοδοχείο που θάφτηκε στο χιόνι.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν και άλλους επιζώντες. Άλλη μία σορός εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε έξι. Συνολικά, 23 άτομα αγνοούνται.

Στην λίστα των αγνοουμένων προστέθηκε και ένας εργαζόμενος του ξενοδοχείου, με καταγωγή από την Αφρική. Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των διασωστών, το τελευταίο 24ωρο δεν ήταν εφικτό να εντοπισθούν και να ανασυρθούν άλλοι επιζώντες.

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η χιονοστιβάδα -που ζύγιζε περίπου 120.000 τόνους (αντίστοιχο με το βάρος 4.000 φορτηγών γεμάτων εμπορεύματα- έπληξε το ξενοδοχείο με ταχύτητα 100 χλμ./ώρα.

Οι πιθανότητες, με την πάροδο των ωρών, διαρκώς μειώνονται, αλλά ο επικεφαλής των σωστικών συνεργείων των πυροσβεστών, Λούκα Βέρνα, θεωρεί πως οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες δεν έχουν ακόμη σβήσει εντελώς, διότι πολλοί εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου δεν έχουν καταρρεύσει και μέσα σε αυτούς θα μπορούσαν να έχουν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Η πρώτη αντίδραση Τραμπ μετά την πρόταση Πούτιν για την Ουκρανία: «Ίσως είναι μια σπουδαία μέρα»

Πάτρα: Εφημερεύοντα φαρμακεία Πάτρας, Αχαΐας σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου

Δήμος: Οι τυχεροί πατρινοί που τους επιστρέφει χρήματα από χρέη και δεσμεύσεις λογαριασμών

Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη

Η ιστορία της Αν με το… “στάσου μύγδαλα”

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Πάτρα: Εφημερεύοντες γιατροί σήμερα Κυριακή 11 Μαΐου

Eurovision: Η αποθέωση της Klavdia από το Spotify, τα στοιχήματα και τα παρατράγουδα