Το 73% των Γερμανών ψηφοφόρων θα ψήφιζε Μακρόν και μόνο το 19,5% Λεπέν

06/05/2017 | 14:45

Εάν οι Γερμανοί ψηφοφόροι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος θα εκλεγόταν ο πρώτος με το θριαμβευτικό ποσοστό 73%, ενώ η ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Μετώπου θα ελάμβανε μόλις 19,5%.

Αυτό προκύπτει από έρευνα την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο διαδικτυακών δημοσκοπήσεων Civey, η οποία δημοσιεύεται στην έγκυρη εφημερίδα του Αμβούργου “Die Zeit”. H δημοσκόπηση είναι κυλιόμενη και γίνεται από τις 26 Απριλίου. Σύμφωνα με αυτήν, οι Γερμανοί ψηφοφόροι συντάσσονται με την καγκελάριο Μέρκελ, η οποία κατά τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών δεν πήρε θέση υπέρ κανενός υποψηφίου, αλλά κατόπιν εκφράστηκε σαφώς υπέρ του κ. Μακρόν: «Η επιτυχία του θα ήταν ένα θετικό μήνυμα για το πολιτικό κέντρο το οποίο θέλουμε να ενισχύσουμε και στην Γερμανία», όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα oι χριστιανοδημοκράτες (CDU) ψηφοφόροι προτιμούν σε ποσοστό 91,7% τον Εμανουέλ Μακρόν και μόνο το 5,6% θα ψήφιζε την Μαρίν Λεπέν. Τον φιλελεύθερο Γάλλο υποψήφιο θα προτιμούσε μάλιστα το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και μόλις το 1,1% την ακροδεξιά υποψήφια.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον κ. Μακρόν σε ποσοστό 95%, ενώ την κ.Λεπέν το 1,3%, οι φιλελεύθεροι (FDP) σε ποσοστό 87,3% και 4,3% αντίστοιχα, ενώ οι αριστεροί (Die Linke) 71,3% και 10,6%.

Φυσικά, οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) θα προτιμούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, 80,1%, την κ. Λεπέν και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, οι Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον Εμανουέλ Μακρόν σε ποσοστό 63%, ενώ την Μαριν Λεπέν θα ψήφιζε το 30%. Στα δυτικά κρατίδια το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»