Europol: 200.000 τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης σε 150 χώρες -Φόβος για μεγαλύτερο αριθμό

14/05/2017 | 15:06

Συνολικά 200.00 υπολογιστές, σε τουλάχιστον 150 χώρες σε όλο τον κόσμο έπληξε η κυβερνοεπίθεση η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, σύμφωνα με την Europol.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας δεν έκρυψε τον φόβο του ότι μπορεί η εικόνα να είναι ακόμη χειρότερη τη Δευτέρα.

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μία κλιμακούμενη απειλή. Οι αριθμοί ανεβαίνουν», δήλωσε ο Ρομπ Γουεϊνράιτ. «Ανησυχώ για το πώς οι αριθμοί θα συνεχίσουν να αυξάνονται όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν στη δουλειά και στραφούν στους υπολογιστές τους, το πρωί της Δευτέρας», πρόσθεσε.

«Το εύρος της κυβερνοεπίθεσης αυτής, είναι πρωτόγνωρο. Μεταξύ των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες», ανέφερε ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της