Επικρίσεις Πολωνίας κατά Κομισιόν για επιλογή στρατοπέδου

13/01/2016 | 20:57

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατρέχει τον κίνδυνο να επιλέξει τη μια πλευρά στον πολιτικό διάλογο ο οποίος διεξάγεται στην Πολωνία για το κράτος δικαίου, έκρινε ο Πολωνός υφυπουργός Εξωτερικών Κόνραντ Σιμάνσκι.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αρχίζει «προκαταρκτική» διαδικασία αποτίμησης βάσει του λεγόμενου πλαισίου για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου στην Ε.Ε., προκειμένου να εξακριβώσει εάν η νέα δεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας παραβίασε τις δημοκρατικές αξίες της Ευρώπης αποκτώντας περισσότερο έλεγχο επί του Συνταγματικού Δικαστηρίου και των δημόσιων ΜΜΕ.

«Έχω την εντύπωση ότι η Επιτροπή κινδυνεύει να επιλέξει πλευρά και να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική διένεξη εντός της Πολωνίας», είπε ο κ. Σιμάνσκι μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αποπειράθηκε πάντως να υποβαθμίσει την διένεξη, δηλώνοντας ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να συνεχίσει τον διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ σημείωσε πως είναι βέβαιος ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί θα διευθετηθεί.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς απέρριψε νωρίτερα τις επικρίσεις της Βαρσοβίας περί του ότι η σημερινή απόφαση των Βρυξελλών υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»