Πακιστάν: Στους δέκα οι νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας

21/01/2016 | 03:57

Σε τουλάχιστον 10 ανήλθαν οι νεκροί και σε περισσότερους από 20 οι τραυματίες από την επίθεση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ένας καμικάζι εναντίον σημείου ελέγχου της αστυνομίας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο βομβιστής έπεσε με την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε δρόμο της Τζάμρουντ, η οποία βρίσκεται στην περιοχή όπου κατοικούν φυλές και όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πολεμούν εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν και άλλων μαχητικών οργανώσεων κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης Μούνιρ Χαν.

Ο βομβιστής «επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα που ήταν φορτωμένη με εκρηκτικά και έπεσε πάνω σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας και σε ένα περιπολικό της», πρόσθεσε ο Χαν.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον 5 αστυνομικοί και ένας δημοσιογράφος, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εκπρόσωπος του ιατρικού συγκροτήματος Χαγιαταμπάντ στην Πεσαβάρ, όπου διακομίσθηκαν οι τραυματίες, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν έξι σοροί, μεταξύ των οποίων και αυτή ενός παιδιού.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την επίθεση.

Σοκ στην Αχαΐα: 62χρονη έσερνε από τα μαλλιά και έπνιγε την αδερφή της – “Βάρα την κι άλλο”, φώναζε ο σύζυγος

Δύο πνιγμοί μέσα σε λίγες ώρες σε παραλίες της Αχαΐας

Πάτρα: «Έφυγε» η γιατρός Λίλιαν Κωστοπούλου

Πάτρα: Αυτοκίνητο έπεσε σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ (ΦΩΤΟ)

Τροχαίο στα Τσουκαλαίικα – ΙΧ έπεσε πάνω σε φορτηγάκι, μία τραυματίας (ΦΩΤΟ)

ΝΔ: Με τηλέφωνα από την Αθήνα προτείνουν για πρόεδρο της ΔΕΕΠ τον Μάκη Κατσιγιάννη

Πάτρα: Τροχαίο στο κέντρο της πόλης-Τραυματίστηκε γυναίκα-ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ο οδηγός ήταν …τύφλα και έπεσε πάνω σε όλα τα αυτοκίνητα!