Ο Πάντοαν απαντά στον Γιούνκερ για τα περί προσβολής

15/01/2016 | 21:49

​Ο ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν απάντησε σήμερα στις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ τονίζοντας ότι «από την ιταλική κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία διάθεση προσβολής αλλά, αντιθέτως, εποικοδομητική διάθεση».

«Σε ότι αφορά την ευελιξία είναι σαφές ότι εισήχθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά υπενθυμίζω ότι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα με τη συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά το εξάμηνο της ιταλικής προεδρίας», συμπλήρωσε ο Παντοάν, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο ιταλός υπουργός τόνισε επίσης ότι η Ιταλία στηρίζει πλήρως τη δράση υποβοήθησης της Τουρκίας για την διαχείριση των μεταναστευτικών κυμάτων, τονίζοντας επίσης ότι «η Ιταλία δεν μπλοκάρει τίποτα αλλά αυτό που θεωρούμε ότι πρέπει να αποσαφηνισθεί είναι αν υπάρχει ακόμη περιθώριο από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ώστε τα τρία αυτά δισεκατομμύρια ευρώ να καλυφθούν πλήρως χωρίς να χρησιμοποιηθούν συνεισφορές των κρατών».

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του Βασίλη Αγγελόπουλο που “έφυγε” νωρίς

Πάτρα: Έπαθε έμφραγμα την ώρα που την έλουζαν σε κομμωτήριο

Πάτρα: Η κακοκαιρία έφερε πλημμύρες σε Ακτή Δυμαίων και Παραλία – “Ποτάμια” οι δρόμοι

Νέα τραγωδία στη Δυτική Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του

Αχαΐα: Πυρκαγιά σε καφέ (ΦΩΤΟ)

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα: Πήγε να περάσει τον δρόμο και την “πάτησε” το λεωφορείο

Πάτρα: Τροχαίο με εμπλοκή δικύκλου – Τραυματίστηκε αστυνομικός

Έντονη βροχόπτωση στην Πάτρα – Πού προκλήθηκαν προβλήματα (ΦΩΤΟ)