Τηλεφωνική συνομιλία Αναστασιάδη- Μπάϊντεν για το Κυπριακό

31/01/2016 | 00:45

Την σαφή θέση της Ελλάδας στο θέμα των εγγυήσεων, η οποία συνοψίζεται στο ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό με στρατιωτικές εγγυήσεις, μετέφερε στον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Όπως είπε, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Έλληνας υπουργός, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, μετέφερε στον Τούρκο ομόλογο του το μήνυμα ότι το περιεχόμενο της λύσης, που θα πρέπει να σέβεται τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ, «θα είναι η ισχυρότερη ασφαλιστική δικλείδα για το σύνολο του κυπριακού λαού».

Είμαστε σε ένα στάδιο διακίνησης ιδεών, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης και πρόσθεσε: «εκείνο που έχει σημασία στο τέλος της ημέρας, και από εκεί θα κριθούν όλα, είναι οι προτάσεις που υποβάλλονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. ‘Αρα, θα αναμένουμε να δούμε πώς θα προχωρήσει ο διάλογος».

Τις προσπάθειες, που πρέπει να καταβληθούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για επίλυση του Κυπριακού, συζήτησαν σε τηλεφωνική συνομιλία τους ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην Λευκωσία, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τις επαφές του στην Τουρκία και επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το Κυπριακό, διαβεβαιώνοντας τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι είναι πάντα στη διάθεσή του για ό,τι χρειασθεί.

Επίσης, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μπάϊντεν συζήτησαν τα αποτελέσματα της Τριμερούς Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και την πρόθεση των τριών χωρών να εξετάσουν τις δυνατότητες για δημιουργία αγωγού για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του

Πάτρα: “Έφυγε” ένας από τους πρωτοπόρους επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου – Τη Δευτέρα η κηδεία του (ΦΩΤΟ)