ΗΠΑ: Οριακή νίκη για την Χιλάρι στις προκριματικές της Αϊόβα

02/02/2016 | 23:27

Στο νήμα κρίθηκε η νίκη της Χίλαρι Κλίντον επί του κυριότερου αντιπάλου της, του Μπέρνι Σάντερς, στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 49,8% έναντι 49,6% που έλαβε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Ο Σάντερς, ο τελευταίος αντίπαλος της Κλίντον που παραμένει ακόμη στην κούρσα για το χρίσμα, εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα απέναντι στην πρώην υπουργό, η οποία θεωρείτο από την αρχή το μεγάλο φαβορί.

«Ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας όντας 40-50 μονάδες πίσω» από τη Χίλαρι Κλίντον, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πριν ακόμη ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα. «Είτε χάσουμε με ελάχιστη διαφορά είτε κερδίσουμε, αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία, είμαστε πολύ υπερήφανοι για την προεκλογική εκστρατεία μας», τόνισε.

Οι επόμενες προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Φεβρουαρίου στο Νιου Χαμσάιρ, μια Πολιτεία που πιστεύεται ότι θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στον Σάντερς ο οποίος εκλέγεται στο γειτονικό Βερμόντ. Όμως στη συνέχεια των προκριματικών η Χίλαρι Κλίντον φαίνεται ότι θα έχει το πλεονέκτημα. Την 1η Μαρτίου έντεκα Πολιτείες θα ψηφίσουν ταυτόχρονα για να αναδείξουν το 21% των εκλεκτόρων του Δημοκρατικού Κόμματος. Πολλές από αυτές βρίσκονται στον νότο όπου οι μαύροι ψηφοφόροι, οι οποίοι διάκεινται ευνοϊκά απέναντι στην Κλίντον, μπορεί να ξεπεράσουν το 50% του συνόλου των ψηφισάντων.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ