Ομάδα 33 δημοσιογράφων χτυπήθηκε από βλήματα όλμων στη Συρία

02/03/2016 | 09:30

Βλήματα όλμου, τα οποία φέρονται να προέρχονται από την Τουρκία, έπληξαν τη βόρεια Συρία και είχαν ως αποτέλεσμα τον (ελαφρύ) τραυματισμό μελών μιας ομάδας ξένων δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana, το οποίο επικαλείται στρατιωτική πηγή, η ομάδα απαρτίζεται από 33 δημοσιογράφους, οι οποίοι επισκέπτονταν μια περιοχή που κατέλαβε πρόσφατα ο στρατός εκδιώκοντας τους αντάρτες.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μεταδίδει την πληροφορία ότι οι τραυματίες είναι τέσσερις και προέρχονται από την Κίνα, τον Καναδά, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία. Η Δαμασκός κατηγορεί την Τουρκία ότι εξοπλίζει τους αντάρτες και τους ξένους μαχητές με σκοπό να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει ζητήσει από την Άγκυρα να κλείσει τα σύνορα για να σταματήσει η είσοδος όπλων στη Συρία.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες