Ερντογάν: Να λογοδοτήσει η Ρωσία για τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει στη Συρία

Να λογοδοτήσει η Ρωσία για τους ανθρώπους που έχει σκοτώσει στη Συρία ζήτησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα και η Δαμασκός είναι από κοινού υπεύθυνες για 400.000 θανάτους, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.

Μιλώντας στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σενεγαλέζο ομόλογό του, ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι επιχειρεί να φτιάξει ένα «μίνι κράτος» στη Συρία για λογαριασμό του συμμάχου της, του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου προέδρου πιθανότατα θα προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στις σχέσεις της Άγκυρας με τη Μόσχα, οι οποίες επιδεινώθηκαν δραματικά μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον Νοέμβριο.

Η Ρωσία κατηγόρησε πρόσφατα την Τουρκία ότι σχεδιάζει μια στρατιωτική επέμβαση στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα ωστόσο διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό που τον θεωρεί «προπαγάνδα» με στόχο την απόκρυψη των «εγκλημάτων» της Μόσχας.

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»

Ατρόμητος – ΟΦΗ 0-0: Φινάλε στην έβδομη θέση ο Ατρόμητος