Όριο την 1η Ιουνίου θέτει η Ευρώπη στην Τουρκία για το μεταναστευτικό

07/03/2016 | 21:09

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη μέχρι την 1η Ιουνίου, όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χάνσγιεργκ Χάμπερ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Τουρκία, είπε στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη καταβάλει 400 εκατομμύρια ευρώ, από τα 3 δισεκατομμύρια που έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να δαπανηθούν για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και για την κατασκευή σχολείων για τους πρόσφυγες. Πρόσθεσε ότι έχει συμφωνήσει με τις τουρκικές αρχές ότι ένα μεγάλο μέρος από το ποσό των 3 δισ. θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και για έργα υποδομών στις κοινότητες όπου φιλοξενούνται.

Πρόσθεσε επίσης ότι η χαλάρωση των περιορισμών, δηλαδή των θεωρήσεων εισόδου, για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη δεν θα συμβεί «αυτόματα» τον επόμενο Οκτώβριο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για την εισβολή στη Νομική

Τραγανές μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Νεκρή αρκούδα από πυροβόλο όπλο

Επιστήμονες εκτύπωσαν τρισδιάστατα βιοϋλικό μέσα στο σώμα με τη χρήση υπερήχων

Ο αντιπρόεδρος Βανς προσκαλεί τον Πάπα Λέοντα να επισκεφθεί τις ΗΠΑ και να συναντηθεί με τον Τραμπ

Συνδυασμός φαρμάκων μειώνει την «κακή» χοληστερόλη κατά 49%

Χάνουμε τον πλούτο

Σ. Φάμελλος: Στην Παλαιστίνη συντελείται μια γενοκτονία από το Ισραήλ