Βρυξέλλες: 35 οι νεκροί, μαζί με τους δράστες

28/03/2016 | 14:13

Το Κέντρο Κρίσεων του Βελγίου ανακοίνωσε νέο απολογισμό για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 35, συμπεριλαμβανομένων τριών δραστών.

Στον προηγούμενο απολογισμό αναφέρονταν 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων και πάλι των δραστών, καθώς και άνω των 300 τραυματίες.

Τα 28 από τα θύματα έχουν αναγνωριστεί. Εξ αυτών, τα 15 έχασαν τη ζωή τους στο αεροδρόμιο, έξι βελγικής υπηκοότητας και εννέα αλλοδαποί πολίτες.

Εκ των 13 θυμάτων του μετρό, οι 10 ήταν Βέλγοι και οι τρεις αλλοδαποί.

Στα θύματα συμπεριλαμβάνονται πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιταλίας, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σουηδίας και των ΗΠΑ.

Απαγγελία κατηγοριών σε ακόμη τρεις υπόπτους

Οι εισαγγελείς των Βρυξέλλων απήγγειλαν κατηγορίες, εξάλλου, σε ακόμη τρεις υπόπτους για τις επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ζήτησαν ακόμη την αποφυλάκιση ενός τέταρτου ατόμου, το οποίο είχε προσαχθεί από την αστυνομία.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανέφεραν ότι τα ονόματα των τριών είναι Γιασίν Α., Μοχάμεντ Μπ. και Αμπντουλμπακέρ Ο., χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

naftemporiki.gr

Το Ισραήλ κατηγορεί τον εκπρόσωπο Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα ότι είναι «τρομοκράτης» της Χαμάς

Πάτρα: Κηδείες που θα τελεστούν Δευτέρα & Τρίτη

«Εβδομάδα στόπερ στον Παναθηναϊκό»

Η Δαδιά αναγεννάται από τις στάχτες της – «Από εδώ και πέρα, το δάσος δεν πρέπει να ξανακαεί»

ΓΓ Εμπορίου για νέα Αρχή κατά της ακρίβειας: Πρόστιμα και παρεμβάσεις σε τουριστικές περιοχές με φαινόμενα υπερβολικής εκμετάλλευσης

Το ιστορικό σχολείο Βούλγαρη μετατράπηκε σε πολυχώρο πολιτισμού και άνοιξε για το κοινό

Λεβαντόφσκι: «Ποιος από εσάς ξέρει πώς νιώθω και τι είναι καλύτερο για μένα;»

Εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα – Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η ζέστη