Bild: Ο Τσίπρας καλεί τη Μέρκελ όποτε δυσκολεύεται

20/04/2016 | 11:42

«Νέα κλήση για βοήθεια από την Αθήνα» γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild σε δημοσίευμά της για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, χθες Τρίτη.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος –όπως πάντα άλλωστε όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από τη Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα. Κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία ο Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις –πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα» γράφει η Bild προσθέτοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα κάνει αναφορά στο «παρασκήνιο», όπως σημειώνει στο δημοσίευμά της, της τηλεφωνικής συνομιλίας, υπογραμμίζοντας ότι ο λόγος της κλήσης ήταν «οι νέες απαιτήσεις των δανειστών από την Ελλάδα».

«Ναι μεν έγιναν κάποια βήματα προόδου στην Ουάσινγκτον πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα» γράφει η Bild.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ