Ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα νεκρός στο Πακιστάν

08/05/2016 | 16:40

Γνωστός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δολοφονήθηκε στο Πακιστάν από ενόπλους κυρίως εξαιτίας της σκληρής γλώσσας που χρησιμοποιούσε κατά των Ταλιμπάν, αλλά και άλλων ακραίων ισλαμιστικών ομάδων.

Η δολοφονική επίθεση έγινε αργά χθες το βράδυ στο Καράτσι, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, και ο Κουράμ Ζακί δολοφονήθηκε σε καφετέρια στο κέντρο της αναφερόμενης πόλης, ενώ ένας φίλος του, τραυματίστηκε από την επίθεση.

Την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση ανέλαβε μία οργάνωση-παρακλάδι των Ταλιμπάν που δρουν στο Πακιστάν, με τηλεφώνημά της στο Reuters, υποστηρίζοντας ότι ο Ζακί στοχοποιήθηκε για τη στάση του κατά του ακραίου κληρικού Αμπντουλ Αζίζ.

Η αστυνομία δεν επιεβαίωσε την ανάληψη της ευθύνης από την οργάνωση, ενώ ο Ζακί κάθονταν σε κεντρική καφετέρια, όταν δέχθηκε την επίθεση τεσσάρων ενόπλων, οι οποίοι επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ