Στόχος δριμείας κριτικής ο Ματέο Ρέντσι

22/06/2016 | 18:28

Δριμεία κριτική στον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι ασκούν οι δύο πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Μάσιμο Ντ΄Αλέμα και Ρομάνο Πρόντι, με συνεντεύξεις που παραχώρησαν στις εφημερίδες Κοριέρε Ντέλα Σέρα και Λα Ρεπούμπλικα.

«Στη Ρώμη, όπως και στη Νάπολη, προέκυψε πραγματική αποσύνθεση του Δημοκρατικού Κόμματος» τονίζει ο Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σύμφωνα με τον οποίο «οι συνεδριάσεις της διεύθυνσης του κόμματος είναι απλά και μόνο στιγμές προπαγάνδας». Παράλληλα, ζητά από τον Ρέντσι να εγκαταλείψει τη γραμματεία των «Δημοκρατικών» και να κρατήσει μόνον το αξίωμα του πρωθυπουργού.

«Ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της αριστεράς δεν ταυτίζεται με το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν θεωρεί πως εκπροσωπείται από αυτό και, συνεπώς, δεν κινητοποιείται», τονίζει ο Ντ΄Αλέμα και στη συνέχεια προσθέτει: «Ο Ρέντσι δεν περιορίσθηκε στο να στείλει για απόσυρση την παλιά ηγετική ομάδα του κόμματος. Τώρα πάει για απόσυρση κάποια εκατομμύρια ψηφοφόρους».

Αναλύοντας τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, ο Ρομάνο Πρόντι υπογραμμίζει ότι «το θέμα δεν είναι να αλλάξουν οι πολιτικοί, αλλά να αλλάξουν οι πολιτικές», αφού «το να αλλάξουν οι πολιτικοί είναι αναγκαία προϋπόθεση, αλλά δεν αρκεί».

Με έμμεση αναφορά στον Ματέο Ρέντσι, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στη Λα Ρεπούμπλικα δηλώνει: «Αν δεν αλλάξεις την πολιτική που ακολουθείς, ο πολιτικός που έχεις αλλάξει γερνά ακόμη και μέσα σε δύο χρόνια.. Υπάρχει πάντα μια φθορά χρήσης, η οποία προχωρά γρήγορα, η έλλειψη αποτελεσματικών απαντήσεων φθείρει».

Ο Πρόντι τονίζει, τέλος, ότι το ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα «δεν διαθέτει έναν νέο Κέυνς, ένα ενιαίο σχέδιο για συλλογική έξοδο από την κρίση» διότι «πρέπει να αποδείξει, κανείς, ότι ξέρει να κατανοεί και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Διαφορετικά, η ανανέωση ως αυτοσκοπός δεν αποτελεί ικανοποιητική απάντηση».

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες