Σουλτς: Να δημιουργηθεί «ευρωπαϊκή κυβέρνηση»

04/07/2016 | 11:42

Ο σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εισηγείται την εξέλιξη της Κομισιόν «σε μια πραγματική ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη σημερινή έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Σουλτς επισημαίνει ότι αυτή η «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» θα πρέπει να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενός δεύτερου σώματος, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών-μελών. «Αυτό θα καταστήσει πιο διαφανή την πολιτική ευθύνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο», όπως λέει.

Σύμφωνα με τον Μάρτιν Σουλτς, η ΕΕ δεν θα έπρεπε να ασχολείται με ζητήματα που μπορούν να επιλυθούν σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, αλλά αντιθέτως να επικεντρώσει σε θέματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά κράτη μόνον από κοινού.

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Κάτω Συχαινά: Μπούκαραν με κουκούλες σε σπίτι – Ανθρωποκυνηγητό της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους