Ο ΟΗΕ καλεί την Τουρκία να στηρίξει το κράτος δικαίου

20/07/2016 | 00:24

​Ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κάλεσε σήμερα την Τουρκία να υπερασπιστεί το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τις μαζικές διαθεσιμότητες δικαστών και εισαγγελέων.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρα’αντ Αλ Χουσέιν ζήτησε επίσης ανεξάρτητοι ερευνητές να επισκεφθούν χώρους κράτησης στην Τουρκία προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες κράτησης, και οι κρατούμενοι να έχουν πρόσβαση σε δικηγόρους και στις οικογένειές τους.

«Έπειτα από μια τέτοια τραυματική εμπειρία, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να διασφαλίσουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν παραμερίζονται στο όνομα της ασφάλειας και στη σπουδή να τιμωρηθούν εκείνοι που θεωρούνται υπεύθυνοι, ανέφερε σε δήλωσή του ο Ζέιντ.

«Η επαναφορά της θανατικής ποινής θα ήταν μια παραβίαση των υποχρεώσεων της Τουρκίας βάσει της διεθνούς νομοθεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα – ένα μεγάλο βήμα στη λάθος κατεύθυνση», είπε.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!